Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kernas08

24. 8. 2010 15:07
Vidím jediný důvod

snahy tahat "odborníky" z ciziny (hlavně z té východní). To je  úspora na mzdových nákladech. Ale jak dlouho? Ten cizí "odborník" se vyškolí, otrká, a začne požadovat vyšší plat. A protože je cizinec bez vazby na region, pokud ho nedostane, prostě se sebere a půjde o dům (stát) dál.

0 0
možnosti
TJ

vioš

24. 8. 2010 15:41
Re: Vidím jediný důvod

Zahraniční dělníci mají tak šikanozní podmínky, že není možné dostat vyšší mzdu.

0 0
možnosti
R

R@VI

24. 8. 2010 14:41
?

Chceme zahranicni kvalifikovane lidi a v CR se protlacuje prumernost a stat vyzaduje, aby kazdy stredoskolak ovladal stejne "stadni" informace?

PS: Ja u maturity umel vicemene tri programovaci jazyky a mel naprogramovano par blbinek, kdyz jsem 4 roky zpatky pomahal pri pokusu "stadni" maturity, jake zklamani pro me bylo, ze vyzadovana je pouze znalost komercniho produktu v podobe programovani makra v dokumentu ...

0 0
možnosti
N

noether

24. 8. 2010 14:22
Mimo mísu

Voni vy personalisti žijete v nějakém divném světě - a nechci, aby to znělo nezdvořile. Ale on lékař/ učitel nejsou pro čechy ničím neobvyklým a vzácným, jak si autorka myslí. Je jich tu spousta, ale jsou to lidé, kteří zde za bolševíka studovali a z nějakého důvodu se jim nechtělo domů. Na druho stranu si ale nedovedu představit, že k nám nějaký takový doktor nebo učitel  přijde z Asie, Afriky nebo Rumunska: Proč by se učil česky a za pár korun tu bez naděje nějakého zlepšení makal jak otrok, když anglicky nebo francouzsky už perfektně umí a i sebehorší anglický špitál nabízí mnohem lepší perspektivy personálního růstu, o penězích ani nemluve... ;-D;-D;-D

0 0
možnosti
D

Dennys

24. 8. 2010 14:53
Byl jste rychlejsi

Kdyz oni si dochtori uz temer vsude kolem vydelaj vic nez v Bananistanu. Cetl jsem i o nekolika lekarich, pracujicich v Polsku - nez dojizdet do Karvine, ci delat Agelu statistu, jezdi za caru, vydelaj tam vic a jeste cestou levne nakoupi. O moznostech v Nemecku, ktere po zdravotnicich primo prahne a lze si nemocnici vybirat, netreba psati a s tou Anglii jste to vystihl dobre Vy (ale na mne je to daleko).

A k tem Julinkovo Bulharum, Rumunum, ci Ukrajincum - "hotovy" dochtor si tam s basksisem v dolacich ci eurech vydela vic nez tady (a dobre to vi), nikdo ho tam kvuli tomu nevlaci tiskem a nezostuzuje - na trh ve zdravotnictvi jsou tam uz zvykli ..... a ten, kdo odejde, Cesko rovnou preleti dale na Zapad, protoze neni padly na hlavu. Co by tu hledal za stesti ? Setkal jsem se tu s kolegy z Bulharska i Ukrajiny, Makedonie,...

Tschüüüßßß !!! :-) 

0 0
možnosti
FP

zero01

24. 8. 2010 13:51
Klasická personalistka...

jistě požadavek na nejméně 4 vysoké školy a plat ve výši našeho člověka se základním vzděláním, to je přesně požadavek našich personalistů. Kdy už jim proboha dojde, že skutečně kvalifikovaný pracovník se musí podle toho zaplatit ?

0 0
možnosti

miš1

24. 8. 2010 12:43
To se divím,

že de facto píšete o potřebě pracovníků - cizinců na kvalifikované posty (zjednodušeně řečeno). Cizinci jsou potřeba zejména do dělnických profesí, náš vzdělávací systém totiž produkuje minimum zedníků, tesařů, soustružníků apod., na druhé straně je zde příliš mnoho např. právníků, sociálních pracovníků a personalistů s minimálním přínosem pro rozvoj společnosti. A zkuste si po sobě svůj příspěvek přečíst, je-li tam nějaké sdělení či obsah. Jinak, pokud to tak bylo myšleno, sdílím podobný pocit, že pokud náš Stát něco reguluje, upravuje a mění, tak je to téměř na nižší úroveň,

0 0
možnosti
KN

Karl Novak

24. 8. 2010 10:03
Každá státní/vládní iniciativa

výchozí stav pouze zhoršuje.

0 0
možnosti
PH

petrph

24. 8. 2010 9:12
ono je to o argumentech

Možná začít s tím zda opravdu republika potřebuje více kvalifikovaných odborníků. Sice by se to obecně hodilo, ale... Stále je krize a i na vysoce kvalifikovaná místa se hlásí desítky uchazečů.Na to abychom je využili museli bychom postavit desítky nových vědeckých ústavů,světově uznávaných vysokých škol,založit a financovat nové think-tanky, nadace,granty a především pozměnit stovky zákonů a předpisů, aby ti opravdu nadaní lidé dokázali své schopnosti využít.Jinak jen nahradíme českého pracovníka zahraničním.

Druhá možnost je že bychom potřebovali dostat cizí odborníky tam kde je, třeba lokálně potřebujeme.Třeba do středních škol,nemocnic, zubařských ordinací, do mimopražských lokalit. Půjdou tam? Jistě že jedním argumentem může být obava z xenofobie. Tím druhým je ekonomie. Tedy, zda tito zahraniční odborníci budou ochotni k nám jít pracovat za naše platy středoškolských učitelů či lékařů, když stačí vystoupit z vlaku o pár stovek kilometrů dál a plat se třeba ztrojnásobí.

0 0
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2137x
Lucie Teisler
vedoucí partner společnosti Anderson Willinger,
společnost se zaměřuje na vyhledávání vedoucích pracovníků.

Je zakladatel společnosti BESTHEADS, strategického kariérního managementu a IN Placementu.

Seznam rubrik